Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Posted on

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 – Welcome back! Selamat datang kembali sahabat BDBI semua! Langsung aja pada kesempatan kali ini admin akan berbagi beberapa contoh soal untuk ulangan harian bahasa Inggris kelas 7 semester 2.

Kurikulum yang digunakan masih menggunakan Kurikulum KTSP. Mungkin kumpulan soal berikut ini dapat menjadi bahan belajar untuk siswa yang akan menghadapi ulangan, terlebih lagi mungkin dapat membantu guru yang sedang mencari referensi soal untuk ulangan harian bagi para peserta didiknya. Hope you enjoy! 😀

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Soal Ulangan Harian 1 Bahasa Inggris Kelas 7

Semester Genap T.A 2016-2017


I. Choose the correct answers!


1. Mumun: Can you help me, please?
Lisna: Sure. ……………..
a. Can I ask a favor?
b. Could you bring it?
c. Would you like to help me?
d. What can I do for you?
[divider style=”dashed”]
2. Utami: I couldn’t finish this homework. ………………… please.
Parman: Let me help you.
a. I need some help.
b. I need some foods.
c. I need some papers.
d. I need some entertainment.
[divider style=”dashed”]
3. Khalik: May I borrow your dictionary, Afif?
Afif: ………… Here you are.
a. Yes, there you go.
b. No, you may not.
c. Yes, you may.
d. No, I’m sorry.

[divider style=”dashed”]

This conversation for question number 4 and 5.

[infobox style=”alert-gradient”]

Andi    : (4) …………………… laptop, please?
Danu    : I’m sorry. (5) …………………………………. I’ll lend you later.
Andi    : Okay, nevermind.

[/infobox]

4.
a. May I see your
b. Can I borrow your
c. Can I sent you my
d. May I buy your

[divider style=”dashed”]
5.
a. I am using it right now.
b. I am borrowing this
c. I can’t help you
d. I can’t give you
[divider style=”dashed”]
6. Dika: What I need right now is a glass of coffee.
Siska: Wait a minute. …………………….
a. I’ll see you.
b. I’ll ask for it.
c. I’ll take it for you.
d. I’ll be waiting for you.
[divider style=”dashed”]
7. Abu: May I use your pen for a while?
Dika: Yes,……………………….
a. I’ll give you later.
b. No problem.
c. I’m using it.
d. No offense.
[divider style=”dashed”]
8. Fani: ………. spare a moment, please?
Winda: Yes, of course.
a. Can I
b. May I
c. Could I
d. Could you
[divider style=”dashed”]
9. Kelvin: ………….. your calculator, please?
Doni: I don’t have it. Sorry.
a. Can I use
b. Can I lend
c. Could I check
d. Could you borrow
[divider style=”dashed”]
10. Edi: ………………. buy that bag?
Dodi: I bought it in a new store in the mall.
a. Where is
b. Where are
c. Where do
d. Where did


II. Essay


Fill in the blanks of the sentences below with the verbs inside the box. (Using Simple Past Tense)

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Pilihan Ganda dan Essay

  1. I was very hungy. I ………… the bread very quickly.
  2. Do you know that Dika’s bicycle was …………?
  3. My brother and I ………… badminton yesterday. He was so much better that me, so he ………… easily.
  4. Marry ………… a new dress yesterday. The dress is for her next birthday party.
  5. He couldn’t talk properly yesterday because he ………… sore throat.
  6. My father ………… more than 10 books last year.
  7. I ………… down the stairs this morning and ………… my leg.
  8. Never …… …… that my final exam result was so surprising.
  9. I am sorry. I already ………… swimming with Doni yesterday.
  10. Mr. Kuncoro ………… us to make a dialog in pairs this afternoon.

—- Selamat Mengerjakan —-

Kunci Jawaban: *Klik Like 😀

[viral_lock_button show_facebook=”yes” show_twitter=”yes” show_gplus=”yes”]

Answer:

Multiple Choices

  1. D
  2. A
  3. C
  4. B
  5. A
  6. C
  7. B
  8. D
  9. A
  10. D

Essay

  1. Ate
  2. Lost
  3. Played, Won
  4. Bought
  5. Got
  6. Wrote
  7. Fell, Hurt
  8. Knew
  9. Went
  10. Asked

[/viral_lock_button]

Soal Ulangan Harian 2 Bahasa Inggris Kelas 7

Semester Genap T.A 2016-2017


A. Look at the following dialog!


[infobox style=”alert-gradient”]

Kevin   : Hi…Rudi. What are you doing?

Rudi    : I’m drawing a scenery. What happen?

Kevin   : No problem. By the way, what will you do this week end, Rud?

Rudi    : I’ll go fishing with my father.

Kevin   : Wow, really?

Rudi    : Yes, I love fishing very much.

Kevin   : Do you do that often?

Rudi    : Every two weeks.

Kevin   : Cool. Since when do you like fishing?

Rudi    : Since I was kid I guess.

Kevin   : What is the biggest fish do you ever caught?

Rudi    : There is one time when I caught a 4 kilos freshwater trout.

Kevin   : Wow!! You’re amazing.

Rudi    : Thank you.

[/infobox]


B. Answer the following questions!


  1. Who are talking in the dialog?
  2. What do they talk about?
  3. Does Kevin love fishing very much?
  4. How often does Jim go fishing?
  5. When did he start his fishing hobby?
  6. Do Rudi and his father go to sea?
  7. Please write (2) expression of asking and giving fact!
  8. Please write (1) expression of asking for clarification!
  9. Please write (1) expression of like or dislike!
  10. Please write 1 sentence using present continuous tense (based on the text).

—- Selamat Mengerjakan —-

Kunci Jawaban: *Klik Like dulu ya 😀

[viral_lock_button show_facebook=”yes” show_twitter=”yes” show_gplus=”yes”]

Answer:

[infobox style=”alert-gradient”]

Kevin   : Hi…Rudi. What are you doing?

Rudi    : I’m drawing a scenery. What happen?

Kevin   : No problem. By the way, what will you do this week end, Rud?

Rudi    : I’ll go fishing with my father.

Kevin   : Wow, really?

Rudi    : Yes, I love fishing very much.

Kevin   : Do you do that often?

Rudi    : Every two weeks.

Kevin   : Cool. Since when do you like fishing?

Rudi    : Since I was kid I guess.

Kevin   : What is the biggest fish do you ever caught?

Rudi    : There is one time when I caught a 4 kilos freshwater trout.

Kevin   : Woww!! You’re amazing.

Rudi    : Thank you.

[/infobox]

Answer the following questions!

  1. Who are talking in the dialog?

Kevin and Rudi

  1. What do they talk about?

They talk about fishing.

  1. Does Kevin love fishing very much?

No, he doesn’t.

  1. How often does Jim go fishing?

Every two weeks.

  1. When did he start his fishing hobby?

Since he was kid.

  1. Do Rudi and his father go to sea?

No, they don’t.

  1. Please write (2) expression of asking and giving fact!

Since I was kid I guess.

I caught a 4 kilos freshwater trout.

  1. Please write (1) expression of asking for clarification!

Wow, really?

  1. Please write (1) expression of like or dislike!

I love fishing very much.

  1. Please write 1 sentence using present continuous tense (based on the text).

I’m drawing a scenery.

[/viral_lock_button]

Soal Ulangan Harian 3 Bahasa Inggris Kelas 7

Semester Genap T.A 2016-2017


Answer the following question correctly!


  1. Make the following questions into past tense!
  • I buy this dress yesterday.
  • Jihan gets married in 1990.
  • Dini works hard yesterday.
  • Lita goes to Jakarta lastweek.
  1. Put a or an in the following sentence/words!
  • ……. aple.
  • ……. secretary.
  • ……. big house.
  • ……. umbrella.
  • ……. University.
  1. Complete the following dialog into a good sentences!
  • Mrs. Ani          : Ufftt… It’s so hot. ……………………………………. the window for me?
  • Bowo              : Of course mom.
  1. Please make 2 sentences using past tense!
  2. Please make sentence using these following words:
  • What
  • Where
  • When

Kunci Jawaban: *Klik Like dulu ya 😀

[viral_lock_button show_facebook=”yes” show_twitter=”yes” show_gplus=”yes”]

Answer:

  1. Make the following questions into past tense!
  • I bought this dress yesterday.
  • Jihan got married in 1990.
  • Dini worked hard yesterday.
  • Lita went to Jakarta lastweek.

 

  1. Put a or an in the following sentence/words!
  • an…. aple.
  • a…. secretary.
  • a…. big house.
  • an…. umbrella.
  • a…. University.

 

  1. Complete the following dialog into a good sentences!

DISESUAIKAN. Misal:

  • Mrs. Ani          : Ufftt… It’s so hot. Could you please open the window for me?
  • Bowo              : Of course mom.

 

  1. Please make 2 sentences using past tense!

DISESUAIKAN. Misal:

  • I went to Bandung yesterday.
  • My mother cooked a crab last week.
  • I saw my English teacher in Moka.

 

  1. Please make sentence using these following words:

DISESUAIKAN. Misal:

  • What is your name?
  • Where do you live?
  • When will you call me?

[/viral_lock_button]

Nah, demikianlah sedikit penjelasan mengenai contoh soal ulangan harian bahasa inggris kelas 7 semester 2 terbaru yang dapat kami berikan untuk sahabat BDBI semua. Semoga dapat bermanfaat ya. Semangat terus belajar bahasa Inggris nya. Keep learning and thank you all. 😀

Image source: image.googel.co.id

Simak juga materi BDBI lainnya disini:

Gravatar Image
I Love Teaching and Learning English. Bagikan juga artikel diatas, agar bermanfaat juga untuk sahabat Anda. ^_^

4 thoughts on “Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *